Szívócsatorna és szeleptisztítás gyorsan és hatékonyan

A TerraClean innovatív technológiája megoldást nyújt a hagyományos szívó és a közvetlen benzinbefecskendezésű motorok közismert problémájára, amit a szívóoldalon keletkező karbon lerakódások okoznak.

005-transmission-blue

Magasabb teljesítmény

A szívócsatorna keresztmetszet visszaállításával javul a gépjármű teljesítménye és az ideiglenesen leálló hengerek hibája megszűnik.
006-speedometer-blue

Élénkebb gázreakció

Az eljárás segít a felgyülemlett karbon lerakódások eltávolításában, ezáltal hozzájárul, hogy az autó közvetlenebbül reagáljon gázadásra.

009-piston-blue

Egyenletesen járó motor

Javul a szívóoldal levegőáramlása és a tisztítás után alapjáraton, valamint terhelésen is újra kulturáltan és kiegyensúlyozottan jár a motor.

Hibaforrás meghatározása

Mi okozza a közvetlen benzinbefecskendezéses szívómotorok kokszosodását?

A közvetlen befecskendezéses motorok egyre nagyobb számban az ezredforduló után terjedtek el, mert teljesíteni kellett az új környezetvédelmi normákat. A kisebb üzemanyagfogyasztás és az emissziós értékek további csökkentése már nem volt megoldható az addig elterjedt szívócső befecskendezéshez képest. Viszont az új technológia új kihívások elé is állította a mérnököket, amiket a mai napig nem sikerült teljes egészében megoldani.
A külső keverékképzésű motorokhoz képest hátránnyá vált a fokozott kokszosodás. Ennek az oka, hogy a szívószelep működés közben forróbb, mivel azt nem hűti le a befecskendezett üzemanyag. A használat közben forróvá váló szívószelep így potenciális lerakódásoknak van kitéve. A visszavezetett kartergáz lecsapódik, ezáltal egyre több lerakódás kezd felgyülemleni. Egyes motoroknál alkalmaznak kipufogógáz visszavezetést is, ami még tovább súlyosbíthatja a problémát.

Amikor már szakemberhez kell fordulni

A konkrét problémára többféle tünet is mutathat. Általánosan jellemző a rángató, egyenetlen motorüzem. Ez annak tudható be, hogy a szelepekkel egyidőben a szívócsatorna is kokszolódik, így nem a megfelelő irányba fogja terelni a hengerbe fecskendezett üzemanyagot a beáramló levegő. Egy vagy két henger le is állhat, hiszen a vezérlő elektronika egyik feladata, hogy megelőzze a még súlyosabb problémát.
Amennyiben hibakód jelent meg és a motorüzemmel sincs érezhetően minden rendben, haladéktalanul fel kell keresni egy szakszervizt. A teljes diagnosztika alkalmával könnyen kideríthető, hogy az adott hiba milyen összefüggésben lehet a karbon lerakódások mértékével.
Fontos: A motor normál működése közben önmaguktól leváló karbonlerakódás darabok nagymértékben károsíthatják a motor alkatrészeit! Ezért is javasolt a mielőbbi tisztítás.

TERRACLEAN
SZÍVÓCSATORNA & SZELEPTISZTÍTÁS

Megérkezett Magyarországra is a szeleptisztítás új generációja!

Már Pécsen is elérhető a TerraClean szolgáltatása, ami megoldást kínál a szelepek és szívócsatorna tisztítására. A szabadalmaztatott speciális tisztító berendezés segít eltávolítani a motort negatívan befolyásoló lerakódásokat.

TerraClean-NEW_GDI_Tool.png

Miben egyedi a TerraClean eljárás?

Így működik nálunk
a szívósor tisztítás

A TerraClean angliai anyavállalata készített egy videót, amiben bemutatják a szívóoldal tisztítás folyamát. A videóban egy közvetlen befecskendezéses Audi RS4-es személyautón történik a tisztítás.

Az eljárás a következő lépésekből áll:

A TerraClean Túlnyomásos Eszközt fel kell tölteni a speciális tisztítófolyadékkal, ami a végbemenő kémiai folyamat hatására segít eltávolítani a karbon lerakódásokat. Az eltávolított lerakódások végül szén-dioxid és vízgőz formájában távoznak a kipufogórendszeren keresztül. Az eljárás javítja a szívóoldal légáramlását és megszűnteti a lerakódások által okozott szűk keresztmetszetből fakadó problémákat.
Közvetlenül a levegő szívónyílás belsejébe kerül rögzítésre a bizonyos S-Tool tartozék. A speciális tisztító eszközön külső forrásból érkező levegő segítségével túlnyomást kell biztosítani. Amikor a csatkozás megtörtént, beindításra kerül az autó és a motorfordulatot egészen 2500-as fordulatig növeljük. Ekkor nyitható ki a TerraClean eszköz szelepe és indulhat el a tisztítási folyamat, ami megközelítőleg 15-20 percet vesz igénybe. A tisztítás végeztével az eszköz eltávolításra kerül.
Kollégánk, a TerraClean egyik hazai szakértője mutatja be a szeleptisztítás folyamatát a TV2 Autószerelők című műsorában. Az autó indításnál produkál hibajelenséget, egyenetlenül jár a motor, ami szelephát problémára enged következtetni.

Foglaljon időpontot
Szeleptisztításra
még ma!

Hozza el autóját a pécsi hivatalos TerraClean partner szervizünkbe, ahol tapasztalt szerelő diagnosztizálja a konkrét hibát. Szerezzen információt róla személyesen, hogy mit jelentenek a tünetek és tájékozódjon a helyreállítási lehetőségekről. Garantáltan segítünk a probléma megoldásában!

Meddig reális problémamentes szívósorral számolni?

A szeleptisztítás után

Mivel konstrukcióból adódó a probléma, idővel sajnos szinte biztos, hogy visszatér. Külföldi anyavállalatunk tapasztalati alapján nagyjából 30-40 ezer kilométer az a futásteljesítmény, ahol már érdemes számolni jelentős mennyiségű felgyülemlett karbon lerakódással. Sok egyedi tényező befolyásolja, hogy melyik autótípusnál mikor ér olyan szintre, hogy már hibajelenséget eredményez.

A hazai benzinkutakon kapható prémium üzemanyagok hozzájárulnak ahhoz, hogy lassabban érjenek el kritikus szintet a lerakódások. A gondos autótulajdonosoknak viszont azt ajánljuk, hogy az említett intervallumhoz közeledve újra látogassák meg szervizünket, hogy biztosan elkerüljék a kellemetlenséggel járó problémát.

Visszajelzések

Először felvillant egy hibakód a műszerfalon. Azt hittem csak a szenzorral lesz probléma, ezért figyelmen kívül hagytam. Aztán később szerviz módba váltott az autó. Ekkor kerestem fel a TerraClean-t. Azóta is hiba nélkül autózom!
Simon János
Ford Mondeo TDCI
Szerencsére még nem volt akkoriban nagy probléma, annyit éreztem, hogy nem mindig gyorsul úgy az autó, mint előtte. A szerviz, ahová hordom azt javasolta, hogy cseréltessem a DPF szűrőt. Egy ismerősömtől hallottam a TerraClean-ről, akik orvosolták a panaszokat.
Balázs Dávid
Volswagen Passat
Égő hibakód lámpával kerestem fel a szervizt. Nagyon tetszett, ahogy végig elmagyarázták mikor mi történik. A tesztvezetés alatt már érezhető volt, hogy hatásos az eljárás, de a legjobban az tetszett, amikor a hazaúton úgy húzott az autó, mint amikor hozzám került.
Szalai Gergely
Peugeot 407 HDI

központi szerviz

Rólunk

A TerraClean gépjárművek számára létrehozott tisztító szolgáltatás. Autószervizek és mobilszolgáltatók hálózatán keresztül elérhető Európában, Kanadában, az Egyesült Államokban és most már Magyarországon is.

Dunakeszin található központi szervizünk, ahol a szeleptisztítást is végezzük, egyéb motortisztító szolgáltatások mellett.

Gyakori kérdések

Leginkább általános tünet a rángató, egyenetlen motorüzem. Bizonyos esetekben egy vagy két henger teljesen le is állhat, amit hibakódok jeleznek.

Hagyományos szívó és közvetlen befecskendezéses gépjárművekhez került kifejlesztésre a technológia. A bejelentkezés alkalmával nyugodtan érdeklődjön a lehetőségekről és szakemberünk tájékoztatja Önt az autójával kapcsolatos tudnivalókról.

A szívócsatorna illetve szeleptisztítás ára: 44.990 Ft. / 84.990 Ft.

A teljes tisztítási folyamat jellemzően 1 órán belül készen van! Így nem kell napokra szerelőnél hagynia és mellőznie az autóját.
Telephelyünk: TACHOGRÁF SERVICE, 7632. Pécs, Megyeri út 67.

A tisztítás során egy speciálisan erre a célra fejlesztett TerraClean tisztítófolyadék segítségével kerülnek eltávolításra a károsanyag lerakódások, amik a problémát okozzák.

NEM! Közvetlenül a szívócső csatlakozáshoz illesztjük a TerraClean túlnyomásos eszközt. Így nem szükséges szétszerelni a szívósort, a kémiai folyamat le tud zajlani enélkül is.

Ne habozzon ha már problémát tapasztal

Az indukciós tisztítás után autója visszanyeri régi dinamikáját, ismét könnyen jut a motor friss levegőhöz, ami elengedhetetlen az optimális égéshez. Továbbá megszűnik a hibakód és sok ezer kilométeren keresztül gond nélkül élvezheti új erőre kapott autóját.

Időpontfoglaláshoz kérjük adja meg az elérhetőségeit

Kollégáink minél előbb felveszik önnel a kapcsolatot és tájékoztatják a rendelkezésre álló szabad időpontokról. Ha bármilyen megválaszolandó kérdése merült volna fel a szolgáltatással kapcsolatban, szintén szívesen állunk rendelkezésére.