Miben tudunk a segítségére lenni?

Cégünk vállalja digitális sofőrkártyák és tachográfok adatainak letöltését, kiértékelését és archiválását.

Miért van Önnek erre szüksége?

Mert az érvényben lévő jogszabályok – AETR Egyezmény és az 561/2006 EK rendelet – szerint a munkáltató köteles a gépkocsivezetőknél a vezetéssel töltött idő, a vezetésközi szünetek és a pihenőidő szabályainak betartását rendszeresen ellenőrizni.

Ez az ellenőrzés, a tachográf korongon illetve sofőrkártyán rögzített adatok kiértékelésével történhet. A hatályos jogszabály kimondja, hogy ha a munkáltató megállapítja a rendelkezések megszegését, köteles intézkedni a jogsértés megszüntetése és megismétlődésének megakadályozása érdekében.

A sofőrkártyákat 28 naponta, a digitális tachográfokat negyed évente és évente kell letölteni. Ehhez speciális letöltő készülékre és kiértékelő programra van szükség, melyek beszerzése nem kis terhet ró a vállalkozásokra. Ebben kívánunk mi segítséget nyújtani.


Sofőrkártya letöltése:

A sofőrkártyákat 28 naponta kell letölteni. Az adatok kiolvasásához csak a kártya szükséges, nem kell hozzá sem a gépjármű, sem az üzembentartói kártya.

Az adatokat cégünk cd-re kiírja Önnek, amit Ön a telephelyén egy esetleges ellenőrzés során be tud mutatni. Kérésére elküldjük e-mailben, vagy a saját adathordozójára másoljuk.
A letöltéseket egy évre visszamenőleg kell megőrizni. Ugyanígy mi is tároljuk a fájlokat, arra az esetre, ha az Öné megsérülne, elveszne.

Ezen művelet 10-15 percet vesz igénybe idejéből.

1300 Ft + áfa /kártya /alkalom

Digitális tachográf letöltése:

A digitális tachográffal felszerelt gépjárműveket 1/4 évente illetve évente kell kiolvasni.

A letöltéshez szükséges az üzembentartói kártya (!) és természetesen a jármű maga.

Ez esetben a letöltés már több időt vesz igénybe, ami függ attól, hogy a tachográf volt-e már letöltve, illetve negyed éves vagy éves adatokat kell kiolvasni.

Művelettől függően 20-45 perc lehet.

1/4 éves letöltés 3000 Ft + áfa/jármű

1 éves letöltés 4000 Ft + áfa /jármű

Analóg tachográf korongok kiértékelése:

Programunk lehetővé teszi analóg tachográf korongok kiértékelését. A legjobb eredmény eléréséhez a szkennelhető korongok használatát ajánljuk. Beolvasás után az adott korongról jelenléti ívet készítünk illetve az 561/2006-os EK rendelet alapján ellenőrizzük az esetleges hibákat és hibajegyzőkönyvet mellékelünk.  Igény esetén tevékenység igazoló lapot (szabadságos papírt) nyomtatunk.
6000 + áfa /sofőr/hónap

Kiszállási díj:

Pécs és vonzáskörzete (Pécs+ 10 km) : nincs kiszállási díj
Pécstől 25 km-es körzetben : 2500 Ft + áfa