Részecskeszűrő tisztítás gyorsan és hatékonyan leszerelés nélkül​

Ismerje meg az innovatív TerraClean részecskeszűrő tisztítás lehetőségét, amivel a rossz hatásfokú, eltömődött, hibásan működő szűrő új életre kel és még sokáig használható marad.
TerraClean-megelőző-karbantartás.png

Hibakód mentesség

Az eltömődött részecskeszűrő miatt hibakód jelenik meg az autó műszerfalán, ami a tisztítás befejezése után teljesen megszűnik.
TerraClean-DPF-tisztítás.png

Teljes tisztítás

Az eljárás segít a felgyülemlett károsanyag lerakódások hatékony eltávolításában, ezáltal hozzájárul az autó állapot megóvásához.
TerraClean-emisszió-csökkentés.png

Emisszió csökkentés

Az egyedülálló megoldás hozzájárul a jármű károsanyag kibocsátásának csökkentéséhez, ezáltal nyújt környezetbarátabb használatot.

Hibaforrás meghatározása

Mi okozza a DPF problémáját?

A dízel részecskeszűrő (DPF) egy olyan berendezés, amely a jármű kipufogórendszerében helyezkedik el. Szerepe, hogy “elfogja” a diesel-korom részecskéket, csökkentve ezáltal a károsanyag kibocsátást a környezetbe. A részecskeszűrő tisztítást az autók egy úgynevezett „regenerálódási” folyamat lebonyolítása során végzik el.
Ez bizonyos vezetési körülmények között történik, melynek során a kibocsátott károsanyag részecskék hamu tartalma alacsony marad. A DPF egységben lévő érzékelők kommunikálnak a gépjármű központi számítógépével (ECU), ez vezérli az automatikus regenerálási folyamatot, ezzel párhuzamosan megmutatva mikor ér el a részecskeszűrő olyan eltömődési szintet, amikor szükséges a DPF külön tisztítása.

Amikor már szakemberhez kell fordulni

Rengeteg okból kifolyólag viszont a DPF nem regenerálódik rendeltetés szerint. Ez lehet egy vezetési stílus vagy körülmény, esetleg technikai okok következménye. A műszerfalon található DPF kontroll-lámpa kigyulladása jelzi, hogy DPF szűrő határértéken túl eltömődött, és szakszerviz beavatkozását igényli.
Ennek következtében a gépjármű teljesítménye csökken, „szerviz üzemmódba” kerül. Ezzel haladéktalanul fel kell keresni egy szakszervizt a hiba elhárítása érdekében. Ennek elmulasztása esetén a jármű hamarosan használhatatlanná válik.

TERRACLEAN
RÉSZECSKESZŰRŐ TISZTÍTÁS

Az eldugult részecskeszűrő az Ön számára egy probléma, számunkra egy kezelendő tünet!

Már Pécsen is elérhető a TerraClean szolgáltatása, ami megoldást kínál a DPF korszerű tisztítására. Járművének részecskeszűrőjét a TerraClean szabadalmaztatott berendezésével szabadítjuk meg a felgyülemlett károsanyag lerakódásoktól.

terraclean.jpg

Miben egyedi a TerraClean eljárás?

Így működik a részecskeszűrő
tisztítási folyamat

A TerraClean angliai anyavállalata készített egy videót, amiben bemutatják a DPF tisztítás folyamát. Az eljárás a következő lépésekből áll:

A TerraClean egyik hazai szakértője mutatja be a DPF tisztítás folyamatát a TV2 Autószerelők című műsorában. Az autó részecskeszűrő hibajelzéssel érkezik a szervizbe, ahol leszerelés nélkül, speciális tisztítószerrel történik meg az eltömődött részecskeszűrő tisztítása.

Részecskeszűrő
helyreállítási lehetőségek

A kétezres évektől kezdődően, a részecskeszűrős dízel autók elterjedésével egyre több tisztítási megoldás került a magyar piacra. Árképzést tekintve a kifejezetten olcsó lehetőségektől kezdve, az egészen drága, cseréig terjedő beavatkozásokig terjed a skála. Tapasztalatunk és külföldi kollégáink tapasztalata is azt mutatja, hogy ezek igen változó hatékonysággal működnek. Jellemzően az állabbi opciók jönnek szóba, ha már probléma adódik az autóval:

Tisztítás adalékkal

A legolcsóbb, pár ezer forintos opció, ami többnyire úgy néz ki, hogy valamilyen folyadék halmazállapotú termék hozzáadását javasolják az üzemanyaghoz. Viszont az üzemanyag a tankból a motorba jut, ahol az elsődleges égési folyamat során elég. Így sajnos el sem jut az anyag a részecskeszűrőig, ahol bármilyen hatást kifejthetne.
Ár: 5.000 – 20.000 Forint

Tisztítás leszerléssel

Többféle lehetőség van, ami leszerelést igényel. Jellemzően ilyenkor valamilyen kémia anyaggal vagy hő hatására, égetéssel történik a problémát okozó szennyeződés eltávolítása. Ami mindenképp közös: a részecskeszűrő eltávolításra kerül a helyéről, ami a magas szervizóradíjak mellett egészen biztosan nem lesz költséghatékony megoldás.
Ár: 100.000 – 120.000 Forint

Szűrőcsere

Gyakran ajánlják megoldásként a legköltségesebb opciót: a részecskeszűrő komplett cseréjét. A legnagyobb gond a a cserével, hogy tapasztalatunk alapján a szűrők 95%-ban megmenthetők! Ezután még sokáig gond nélkül használhatók, elkerülve egy jelentős anyagi kiadást.
Ár: 300.000 – 400.000 Forint

Ne hagyja eltávolítani
a részecskeszűrőt tisztítás helyett!

Az autó nem fogja teljesíteni a környezetvédelmi előírásokat és megbukik a műszaki vizsgán!
Magyarországon sajnos előfordul, hogy kétes hírű szervizek a részecskeszűrő teljes eltávolítását javasolják. Ilyenkor az alkatrészt leszerelik és átmenő csővel helyettesítik, majd a motorvezérlő elektronikába is belenyúlnak, hogy a rendszer ne keresse a hiányzó elemet.
A növekvő fogyasztás mellett a légkörbe kerülő részecskék miatt kifejezetten rossz ez az ötlet. A levegő károsodásának mérséklése közös ügyünk, hiszen különböző időtávokon nekünk származik belőle problémánk, ha figyelmen kívül hagyjuk mi történik vele.

Foglaljon időpontot
Részecskeszűrő tisztításra
még ma!

Hozza el autóját a pécsi hivatalos TerraClean partner szervizünkbe, ahol tapasztalt szerelő diagnosztizálja a hibát. Győződjön meg róla személyesen, hogy mi a valódi probléma és tájékozódjon a helyreállítási lehetőségekről. Nem fordulhat elő nálunk olyan, hogy segítség nélkül hagynánk a tulajdonost!
DPF tisztítás ára: 69.990 Ft

hogyan használjam az autóm?

A részecskeszűrő tisztítás után

A részecskeszűrő állapotának megóvása érdekében célszerű időnként huzamosabb ideig magas fordulatszámon használni az autót. Ez a gyakorlatban leginkább autópályás használatot alkalmával valósulhat meg. Ilyenkor be tud indulni az alkatrész öntisztító folyamata, ami hozzájárul az állapot megóvásához.
Sajnos a rossz minőségű üzemanyag szintén hozzájárulhat az idő előtti eltömödéshez, ami teljesítményromlást eredményez. A futásteljesítmény növekedésével megelőző kezelésként is célszerű elvégezni a DPF tisztítást, mielőtt valamilyen kellemetlen probléma jelentkezne.

Garanciát vállalunk az elvégzett tisztításra!*

Visszajelzések

Először felvillant egy hibakód a műszerfalon. Azt hittem csak a szenzorral lesz probléma, ezért figyelmen kívül hagytam. Aztán később szerviz módba váltott az autó. Ekkor kerestem fel a TerraClean-t. Azóta is hiba nélkül autózom!
Simon János
Ford Mondeo TDCI
Szerencsére még nem volt akkoriban nagy probléma, annyit éreztem, hogy nem mindig gyorsul úgy az autó, mint előtte. A szerviz, ahová hordom azt javasolta, hogy cseréltessem a DPF szűrőt. Egy ismerősömtől hallottam a TerraClean-ről, akik orvosolták a panaszokat.
Balázs Dávid
Volswagen Passat
Égő hibakód lámpával kerestem fel a szervizt. Nagyon tetszett, ahogy végig elmagyarázták mikor mi történik. A tesztvezetés alatt már érezhető volt, hogy hatásos az eljárás, de a legjobban az tetszett, amikor a hazaúton úgy húzott az autó, mint amikor hozzám került.
Szalai Gergely
Peugeot 407 HDI

központi szerviz

Rólunk

A TerraClean gépjárművek számára létrehozott tisztító szolgáltatás. Autószervizek és mobilszolgáltatók hálózatán keresztül elérhető Európában, Kanadában, az Egyesült Államokban és most már Magyarországon is.

Dunakeszin található központi szervizünk, ahol a részecskeszűrő tisztítást is végezzük, egyéb tisztító szolgáltatások mellett.

Gyakori kérdések

A műszerfalon található DPF kontroll-lámpa kigyulladása általában jelzi, hogy DPF szűrő határértéken túl eltömődött, és szakszerviz beavatkozását igényli. Ennek következtében a gépjármű teljesítménye csökken, „szerviz üzemmódba” kerül.
Szinte minden dízel üzemű, részecskeszűrővel rendelkező gépjárművön elvégezhető a tisztítás. Gyorscsatlakozó megoldások segítségével egyszerű a csatlakozás és nem kerül leszerelésre a szűrő. A bejelentkezés alkalmával nyugodtan érdeklődjön a lehetőségekről és szakemberünk tájékoztatja Önt az autójával kapcsolatos tudnivalókról.

A DPF tisztítás ára: 69.990 Ft


Nagyobb gépjárműveknél, haszongépjárműveknél, teherautóknál, mezőgazdasági gépeknél, autóbuszok és az építőipari gépek estében többe kerülhet a szolgáltatás a munka nehézsége és a motor mérete miatt.


*Csak teljes égéstér tisztítás esetén vállalunk 1 év garanciát. A motor mélytisztító szolgáltatás ára 2000 cm3-is motorokig 39.990 Ft, a 2000 cm3 feletti motorok esetén 49.990 Ft.

A teljes tisztítási folyamat jellemzően 1 órán belül készen van! Így nem kell napokra szerelőnél hagynia és mellőznie az autóját.
Telephelyünk: TACHOGRÁF SERVICE, 7632. Pécs, Megyeri út 67.
A tisztítás során egy speciálisan erre a célra fejlesztett alifás üzemanyag segítségével kerülnek feloldásra a károsanyag részecske lerakódások, amik a szűrő eltömődését okozzák.
NEM! Némelyik javító hajlandó a problémás DPF eltávolítására, ami viszont illegális és a jármű ezáltal nem felel meg a jóváhagyási követelményeknek, és így nem tud sikeres időszakos műszaki vizsgát tenni, emellett komoly bírság kirovását vonhatja maga után!

Ne habozzon ha már problémát tapasztal

Helyreállítás után autója visszanyeri régi dinamikáját, a kifugógázok újra könnyedén távozhatnak. Továbbá megszűnik a hibakód és még sok ezer kilométeren keresztül használhatja a megújult részecskeszűrőt.

Időpontfoglaláshoz kérjük adja meg az elérhetőségeit

Kollégáink minél előbb felveszik önnel a kapcsolatot és tájékoztatják a rendelkezésre álló szabad időpontokról. Ha bármilyen megválaszolandó kérdése merült volna fel a szolgáltatással kapcsolatban, szintén szívesen állunk rendelkezésére.