EGR szelep tisztítás gyorsan és hatékonyan

A TerraClean innovatív technológiája megoldást nyújt az EGR szeleppel szerelt gépjárművek problémájára, amit a felgyülemlett korom lerakódások okoznak.

TerraClean-megelőző-karbantartás-ogf0y35qftocngpigleo9p3jc1rno1pq5ler1ls1kw.png

Hibakód mentesség

Az EGR szelep tisztítás után garantáltan megszűnik a problémára vonatkozó hibakód és zavartalanul üzemelhet tovább a gépjármű.
TerraClean-emisszió-csökkentés-ogf0xvn0x5e22l0foi5npqzukyspygvvgk6v7e36yo.png

Emisszió csökkenés

A tiszta és hatékonyan működő EGR szelep hozzájárul a káros nitrogén-oxid kibocsátás csökkenéséhez, ezáltal biztosítva a környezet védelmét.
TerraClean-teljesítmény-visszanyerés.png

Egyenletes motorüzem

Javul a friss levegő és visszavezetett kipufogógáz aránya és alapjáraton, valamint terhelésen is újra kulturáltan és kiegyensúlyozottan jár a motor.

Hibaforrás meghatározása

Mi okozza az EGR szelep lerakódásait?

A kétezres évektől kezdődően dízel- és benzin üzemű járműveknél egyaránt előtérbe került a károsanyag kibocsátás csökkentése. Magas hőmérsékletű égés során nitrogén-oxid keletkezik, ami káros a környezetre. Az autógyártók részleges megoldásként kifejlesztették az EGR szelepet, ami visszavezeti a távozó kipufogógáz egy részét a beszívott friss levegőhöz. Ennek következtében csökkenthető az égés hőmérséklete, ami összefüggésben van a keletkező nitrogén-oxid mennyiségével. Az alkatrész a visszavezetés mellett mennyiségszabályzó feladatot is ellát.

Sajnos ez a környezetvédelmi megoldás sem mentes hátrányoktól. Különösen keveset futó és nagyrészt városban használt autóknál jellemző, hogy a kipufogógázból származó olajköd- és koromlerakódások következtében az EGR szelep meghibásodik. A kokszolódás miatt pedig különböző hibajelenségek lépnek fel, amik rendszerint összefüggésben vannak a visszavezetett kipufogógáz mennyiségével.

Amikor már szakemberhez kell fordulni

A problémára többféle tünet is mutathat. Általánosan jellemző a rángató, egyenetlen motorüzem. Ez annak tudható be, hogy a szelep lerakódásai miatt gátolt a rendeltetésszerű működés. Ilyenkor nem a megfelelő időben és mennyiségben kerül visszavezetésre a kipufogógáz. Előfordulhat szokatlan motorfüstölés és hidegindítási probléma is. Továbbá hibakód jelzi, ha konkrét probléma adódott.

Amennyiben hibakód jelent meg és a motorüzemmel sincs érezhetően minden rendben, haladéktalanul fel kell keresni egy szakszervizt. A teljes diagnosztika alkalmával könnyen kideríthető, hogy az adott hiba milyen összefüggésben lehet a karbon lerakódások mértékével.
Fontos: Ha eltömődött az EGR szelep, nem ajánlott önmagában cserélni, mert a rendszer egyéb elemein keletkezett lerakódások ismét nagy eséllyel okoznak problémát ennél az alkatrésznél is.

TERRACLEAN
EGR SZELEP ÉS rendszer TISZTÍTÁS

Már itthon is elérhető az egyedülálló technológia és eljárás!

Már Pécsen is elérhető a TerraClean szolgáltatása, ami az EGR rendszer és szelep hatékony tisztítására megoldást. A szabadalmaztatott EGR tisztító berendezéssel garantáltan eltávolítjuk a rendszer elemein felgyülemlett korom lerakódásokat. Ismerje meg hogyan működik a gyakorlatban!

Miben egyedi a TerraClean eljárás?

Így működik
az EGR szelep tisztítás

A TV2 Autószerelők című műsorában bemutatásra került az EGR tisztítás teljes folyamata. Kezdve a probléma diagnosztizálásától, egészen a megoldásig. Az eredmény magáért beszél!

Az eljárás a következő lépésekből áll:

Foglaljon időpontot
EGR tisztításra
még ma!

Hozza el autóját a pécsi hivatalos TerraClean partner szervizünkbe, ahol tapasztalt szerelő diagnosztizálja a konkrét hibát. Szerezzen információt személyesen arról, hogy mit jelentenek a tünetek és tájékozódjon a helyreállítási lehetőségekről. Teljes diagnosztikát végzünk és garantáltan segítünk a probléma megoldásában!

Mennyi idő alatt keletkeznek újra lerakódások?

Az EGR szelep tisztítás után

Rendszeres és hosszabb autópályás használattal elősegíthető, hogy az EGR rendszerből távozzanak a lerakódások, de sajnos az idő és megtett kilométerek múlásával egyre nagyobb az esély arra, hogy újra megjelenjen a probléma.
Sok egyedi tényező befolyásolja, hogy melyik autótípusnál mikor érnek olyan szintre a lerakódások, ahol már hibajelenséget okoznak. Külföldi anyavállalatunk tapasztalati alapján nagyjából 50.000 kilométer az a futásteljesítmény, ahol érdemes akár megelőző jelleggel is elvégezni az EGR szelep tisztítást.

A hazai benzinkutakon kapható prémium üzemanyagok hozzájárulnak ahhoz, hogy lassabban érjenek el kritikus szintet a szennyeződések. A gondos autótulajdonosoknak viszont azt ajánljuk, hogy az említett intervallumhoz közeledve újra látogassák meg szervizünket, hogy biztosan elkerüljék a kellemetlenséggel járó problémát.

Visszajelzések

Először felvillant egy hibakód a műszerfalon. Azt hittem csak a szenzorral lesz probléma, ezért figyelmen kívül hagytam. Aztán később szerviz módba váltott az autó. Ekkor kerestem fel a TerraClean-t. Azóta is hiba nélkül autózom!
Simon János
Ford Mondeo TDCI
Szerencsére még nem volt akkoriban nagy probléma, annyit éreztem, hogy nem mindig gyorsul úgy az autó, mint előtte. A szerviz, ahová hordom azt javasolta, hogy cseréltessem a DPF szűrőt. Egy ismerősömtől hallottam a TerraClean-ről, akik orvosolták a panaszokat.
Balázs Dávid
Volswagen Passat
Égő hibakód lámpával kerestem fel a szervizt. Nagyon tetszett, ahogy végig elmagyarázták mikor mi történik. A tesztvezetés alatt már érezhető volt, hogy hatásos az eljárás, de a legjobban az tetszett, amikor a hazaúton úgy húzott az autó, mint amikor hozzám került.
Szalai Gergely
Peugeot 407 HDI

központi szerviz

Rólunk

A TerraClean gépjárművek számára létrehozott tisztító szolgáltatás. Autószervizek és mobilszolgáltatók hálózatán keresztül elérhető Európában, Kanadában, az Egyesült Államokban és most már Magyarországon is.

Dunakeszin található központi szervizünk, ahol az EGR tisztítást is végezzük, egyéb motortisztító szolgáltatások mellett.

Gyakori kérdések

Elsősorban különböző terheléseken fellépő egyenetlen motorüzem, de általában hibakód is jelzi, ha gond van az EGR szeleppel.

EGR szeleppel szerelt gépjárművekhez került kifejlesztésre a technológia. A bejelentkezés alkalmával nyugodtan érdeklődjön a lehetőségekről és szakemberünk tájékoztatja Önt az autójával kapcsolatos tudnivalókról.

Az EGR rendszer tisztításának ára: 69.990 Ft.

A teljes tisztítási folyamat jellemzően 1 órán belül készen van! Így nem kell napokra szerelőnél hagynia és mellőznie az autóját.

Telephelyünk: TACHOGRÁF SERVICE, 7632. Pécs, Megyeri út 67.

A tisztítás során egy speciálisan erre a célra fejlesztett üzemanyag segítségével kerülnek feloldásra a károsanyag lerakódások, amik a problémát okozzák.

NEM! Az EGR szelep a helyén marad. Csupán két ponton csatlakoztatjuk a tisztító eszközt, aminek következtében nem szükséges különösebb szétszerelés. A lezajló kémiai folyamat gondoskodik arról, hogy feloldódjanak és eltűnjenek a lerakódások.

Ha problémát tapasztal ideje felkeresni szervizünket

Az EGR szelep tisztítása után autója újra kiegyensúlyozott mennyiségű friss levegő és visszavezetett kipufogógáz keverékhez jut. Így optimális égés biztosított, egyenletes lesz a motorüzem és csökken a károsanyag kibocsátás. Továbbá megszűnik a hibakód és sok ezer kilométeren keresztül gond nélkül élvezheti autóját.

Időpontfoglaláshoz kérjük adja meg az elérhetőségeit

Kollégáink minél előbb felveszik önnel a kapcsolatot és tájékoztatják a rendelkezésre álló szabad időpontokról. Ha bármilyen megválaszolandó kérdése merült volna fel a szolgáltatással kapcsolatban, szintén szívesen állunk rendelkezésére.