Húsvéti ünnepek alatti Kamionstop  az EU országokban
2016 március 24 – 29. közötti időpontban.

Húsvéti ünnepek alatt (2016 március 24. és 29. közötti)  időpontokban tilos közlekedni a 7,5 tonna megengedett össztömeg feletti, és a veszélyes árut szállító járművekkel az EU-ban.

Ausztriában: 3,5t  felett tilos közlekedni minden éjszaka 22 órától – hajnali 05 óráig. Kivételek ez alól az L jelzéssel ellátott csendes járművek . Az L jelzéssel ellátott járművek az éjszakai vezetési tilalom alatt maximum 60 km/h sebességgel közlekedhetnek, kivéve ahol ezt táblával másképpen jelezték. Az egyes tartományokban előfordulhatnak más előírások és korlátozások is!

Bulgáriában:  Szófia és Kulata között a 10t össztömeg feletti járművekkel tilos közlekedni minden nap 5:30 és reggel 8:50 valamint 16:30 és este 20:50 között.  Tilos közlekedni ezekben az időszakokban Szófia Knyazhevo kerületében a 15t feletti járművekkel. A 15t feletti járművekkel tilos közlekedni szombaton és vasárnap, valamint munkaszüneti napokon 8 és este 21 óra között az E79-es úton, és a Szófiai  körgyűrűn és Szófia – Pernik úton. Az alternatív útvonalak ki vannak táblázva.

Svájcban és Liechtensteinben általánosan tilos közlekedni minden éjszaka 22 órától – reggel 05 óráig az 5t feletti tehergépjárművekkel.

Romániában: Tilos közlekedni a veszélyes árut szállító járművekkel minden hétköznap 22 órától –  reggel 05 -ig.

A következő országokban jelenleg nem létezik semmiféle általános tilalom:
Albánia, Belgium, Finnország, Írország, Lettország, Litvánia, Málta, Macedónia, Moldova, Montenegró, Hollandia, Norvégia, Svédország, Szerbia, Ciprus

Magyarországon a tilalmat a 190/2008. (VII. 29.) Kormány rendelet szabályozza!

Országokra történő részletesebb lebontást a HUNGAROKAMION oldalon találtok!

Az írás felhasznál a hungarokamion oldalon megjelentetett bejegyzésből.